מועדים ›
בבחינה: עונים על 5 מתוך 8 השאלות, לבחירה (20 נקודות לכל שאלה). משך הבחינה: שלוש שעות וחצי.
שאלה 1 ✓ פתרת ↺ לחזרה סדרות
להגדלה – הקישו על התמונה. השאלון המקורי (PDF)
סעיף ב (1)
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: 42 איברים חיוביים.
86 − 2 n > 0 ⇒ n < 43
האיברים a 1 , … , a 42 חיוביים (a 42 = 2 ), ו־a 43 = 0 אינו חיובי.
תשובה: 42 איברים חיוביים.
סעיף ב (2)
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: a 44 = − 2
a 43 = 0 , ולכן האיבר השלילי הראשון הוא a 44 :
a 44 = 86 − 88 = − 2
תשובה: a 44 = − 2
סעיף ג
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: 66 איברים.
האיברים השליליים הם − 2 , − 4 , − 6 , … – סדרה חשבונית עם b 1 = − 2 , d = − 2 . נסמן ב־k את מספרם:
S k = 2 k [ 2 ⋅ ( − 2 ) + ( k − 1 ) ( − 2 )] = − k ( k + 1 ) = − 552
k 2 + k − 552 = 0 ⇒ k = 2 − 1 ± 1 + 2208 = 2 − 1 ± 47 ⇒ k = 23
בסדרה: 42 איברים חיוביים, האיבר 0 , ו־23 איברים שליליים:
42 + 1 + 23 = 66
תשובה: 66 איברים.
🖨️ הדפסה / הורדה 🖨️ הדפסה עם פתרון מלא
✓ פתרתי בהצלחה ↺ צריך לחזור על זה
להגדלה – הקישו על התמונה. השאלון המקורי (PDF)
סעיף א
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: 4.36%
נסמן ב־X את זמן ההאזנה ביום (בדקות): μ = 35.65 , σ = 15 . ציון התקן של 10:
Z = 15 10 − 35.65 = − 1.71
P ( X < 10 ) = Φ ( − 1.71 ) = 0.0436
תשובה: 4.36%
סעיף ב
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: כ־5,300 אנשים.
Z = 15 60 − 35.65 ≈ 1.62 Φ ( 1.62 ) = 0.947
P ( X > 60 ) = 1 − 0.947 = 0.053
0.053 ⋅ 100 , 000 = 5 , 300
תשובה: כ־5,300 אנשים.
סעיף ג (1)
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: σ ≈ 18.71 דקות
אחוז המאזינים פחות מ־10 דקות לא השתנה, ולכן גם ציון התקן של 10 לא השתנה: Z = − 1.71 . הממוצע החדש 42:
− 1.71 = σ 10 − 42 ⇒ σ = 1.71 32 ≈ 18.71
תשובה: σ ≈ 18.71 דקות
סעיף ג (2)
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: פי 3.17 בערך.
אחרי השינוי:
Z = 18.71 60 − 42 ≈ 0.96 Φ ( 0.96 ) = 0.832 ⇒ P ( X > 60 ) = 1 − 0.832 = 0.168
מספר האנשים: 0.168 ⋅ 100 , 000 = 16 , 800 , לעומת 5,300 לפני השינוי:
5 , 300 16 , 800 ≈ 3.17
תשובה: פי 3.17 בערך.
🖨️ הדפסה / הורדה 🖨️ הדפסה עם פתרון מלא
✓ פתרתי בהצלחה ↺ צריך לחזור על זה
להגדלה – הקישו על התמונה. השאלון המקורי (PDF)
סעיף א
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: 0.15
כדי להתקבל, המועמד צריך לעבור את שלושת השלבים, זה אחר זה:
0.75 ⋅ 0.5 ⋅ 0.4 = 0.15
תשובה: 0.15
סעיף ב
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: 0.9775
„לכל היותר אחת התקבלה” הוא המשלים של „שתיהן התקבלו”. המיונים של נטע ושל גלי בלתי תלויים:
1 − 0.15 ⋅ 0.15 = 1 − 0.0225 = 0.9775
תשובה: 0.9775
סעיף ג
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: 34 9 ≈ 0.265
נסמן: A – עדי עברה את הריאיון האישי, B – עדי לא התקבלה. נעזר בעץ:
עברה את הריאיון: P ( A ) = 0.75 ⋅ 0.5 = 0.375 .
עברה את הריאיון ולא התקבלה (נכשלה בסדנה): P ( A ∩ B ) = 0.375 ⋅ 0.6 = 0.225 .
לא התקבלה: P ( B ) = 1 − 0.15 = 0.85 .
המבוקש הוא ההסתברות המותנית P ( A / B ) . לפי נוסחת ההסתברות המותנית:
P ( A / B ) = P ( B ) P ( A ∩ B )
נציב:
P ( A / B ) = 0.85 0.225
= 34 9 ≈ 0.265
תשובה: 34 9 ≈ 0.265
סעיף ד
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: 30 מועמדים.
85% מהמועמדים לא התקבלו, והם 170 מועמדים:
N = 0.85 170 = 200 200 − 170 = 30
תשובה: 30 מועמדים.
🖨️ הדפסה / הורדה 🖨️ הדפסה עם פתרון מלא
✓ פתרתי בהצלחה ↺ צריך לחזור על זה
להגדלה – הקישו על התמונה. השאלון המקורי (PDF)
סעיף א
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: הוכחה: ∠ A = ∠ C = 9 0 ∘ , זווית היקפית ישרה נשענת על קוטר.
במרובע חסום במעגל סכום זוויות נגדיות הוא 18 0 ∘ : ∠ A + ∠ C = 18 0 ∘ . נתון ∠ A = ∠ C , ולכן ∠ A = ∠ C = 9 0 ∘ .
∠ B A D = 9 0 ∘ היא זווית היקפית הנשענת על המיתר B D . זווית היקפית ישרה נשענת על קוטר, ולכן B D קוטר.
תשובה: הוכחה: ∠ A = ∠ C = 9 0 ∘ , זווית היקפית ישרה נשענת על קוטר.
סעיף ב
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: x 2 + ( y − 7 ) 2 = 25
המרכז הוא אמצע הקוטר B D , והרדיוס חצי ממנו:
M ( 0 , 2 12 + 2 ) = M ( 0 , 7 ) R = 2 12 − 2 = 5
תשובה: x 2 + ( y − 7 ) 2 = 25
סעיף ג (1)
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: y = 2 x + 2
∠ B C D = 9 0 ∘ (סעיף א), כלומר D C ⊥ B C . m B C = − 2 1 , ולכן m D C = 2 . הישר עובר דרך D ( 0 , 2 ) :
y = 2 x + 2
תשובה: y = 2 x + 2
סעיף ג (2)
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: C ( 4 , 10 )
משוואת B C (דרך B ( 0 , 12 ) ): y = − 2 1 x + 12 . נקודת החיתוך עם D C :
2 x + 2 = − 2 1 x + 12 ⇒ 2.5 x = 10 ⇒ x = 4 , y = 2 ⋅ 4 + 2 = 10
תשובה: C ( 4 , 10 )
סעיף ד
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: S B C E = 10 יח״ר
E אמצע D C : E ( 2 0 + 4 , 2 2 + 10 ) = E ( 2 , 6 ) .
המשולש B C E ישר זווית ב־C (∠ B C D = 9 0 ∘ ):
B C = 4 2 + 2 2 = 20 C E = 2 2 + 4 2 = 20
S B C E = 2 B C ⋅ C E = 2 20 ⋅ 20 = 10
תשובה: S B C E = 10 יח״ר
סעיף ה (1)
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: ∠ B E C = 4 5 ∘
במשולש ישר הזווית B C E הניצבים שווים (B C = C E = 20 ), ולכן הוא שווה שוקיים וזוויות הבסיס שוות:
∠ B E C = 2 18 0 ∘ − 9 0 ∘ = 4 5 ∘
תשובה: ∠ B E C = 4 5 ∘
סעיף ה (2)
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: ∠ D B E ≈ 18.4 3 ∘
B D מונח על ציר ה־y . נוריד מ־E ( 2 , 6 ) אנך לציר ה־y , לנקודה ( 0 , 6 ) . במשולש ישר הזווית שנוצר, הניצב שמול הזווית הוא 2 (המרחק של E מציר ה־y ) והניצב שליד הזווית הוא 12 − 6 = 6 :
tan ∠ D B E = 6 2 = 3 1 ⇒ ∠ D B E ≈ 18.4 3 ∘
תשובה: ∠ D B E ≈ 18.4 3 ∘
🖨️ הדפסה / הורדה 🖨️ הדפסה עם פתרון מלא
✓ פתרתי בהצלחה ↺ צריך לחזור על זה
להגדלה – הקישו על התמונה. השאלון המקורי (PDF)
סעיף א (1)
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: הוכחה.
הנקודות A , O , B על ישר אחד, ולכן הזוויות ∠ A O E , ∠ E O C , ∠ C O B יוצרות יחד זווית שטוחה. ∠ E O C = 9 0 ∘ (בין הצירים), ולכן:
∠ A O E + ∠ B O C = 9 0 ∘
במשולש O A E : ∠ O A E = 9 0 ∘ (זווית בריבוע), ולכן ∠ A E O + ∠ A O E = 9 0 ∘ .
מכאן ∠ A E O = ∠ B O C (שתיהן משלימות את ∠ A O E ל־9 0 ∘ ).
תשובה: הוכחה.
סעיף א (2)
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: הוכחה לפי ז.ז.
במשולשים O A E ו־C B O :
∠ O A E = ∠ C B O = 9 0 ∘ (זוויות הריבוע).
∠ A E O = ∠ B O C (סעיף א (1)).
לכן △ O A E ∼ △ C B O (ז.ז).
תשובה: הוכחה לפי ז.ז.
סעיף ב
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: A E B O = 2
מהדמיון: C B O A = B O A E = C O O E .
O אמצע A B , ולכן O A = 2 1 A B = 2 1 C B (צלעות הריבוע שוות). כלומר יחס הדמיון הוא 2 1 :
B O A E = 2 1 ⇒ A E B O = 2
תשובה: A E B O = 2
סעיף ג
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: O C = 10 , C ( 10 , 0 )
מאותו יחס דמיון: O C O E = 2 1 . O E = 5 , ולכן:
O C = 2 ⋅ 5 = 10
תשובה: O C = 10 , C ( 10 , 0 )
סעיף ד
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: B ( 2 , 4 )
B C : שיפוע − 2 1 דרך C ( 10 , 0 ) : y = − 2 1 x + 5 .
A B ⊥ B C ועובר דרך O ( 0 , 0 ) , ולכן A B : y = 2 x . נקודת החיתוך:
2 x = − 2 1 x + 5 ⇒ 2.5 x = 5 ⇒ x = 2 , y = 4
תשובה: B ( 2 , 4 )
סעיף ו
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: כן – לשתיהן tan = 2 1 .
∠ B C O היא הזווית בין C B לציר ה־x . השיפוע של B C הוא − 2 1 , ולכן tan ∠ B C O = 2 1 .
במשולש ישר הזווית O C E (הזווית הישרה ב־O ): tan ∠ O C E = O C O E = 10 5 = 2 1 .
לשתי הזוויות (החדות) אותו טנגנס, ולכן הן שוות: ∠ B C O = ∠ O C E ≈ 26.5 7 ∘ .
תשובה: כן – לשתיהן tan = 2 1 .
🖨️ הדפסה / הורדה 🖨️ הדפסה עם פתרון מלא
✓ פתרתי בהצלחה ↺ צריך לחזור על זה
להגדלה – הקישו על התמונה. השאלון המקורי (PDF)
סעיף א (2)
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: x = 1 , x = − 1 , y = 4
אנכיות: המכנה מתאפס ב־x = ± 1 , והמונה שם 4 − 1 = 3 = 0 .
אופקית: המונה והמכנה מאותה מעלה, y = 1 4 = 4 .
תשובה: x = 1 , x = − 1 , y = 4
סעיף א (3)
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: ( 0 , 1 ) , ( 2 1 , 0 ) , ( − 2 1 , 0 )
עם ציר ה־y : f ( 0 ) = − 1 − 1 = 1 .
עם ציר ה־x : 4 x 2 − 1 = 0 ⇒ x = ± 2 1 .
תשובה: ( 0 , 1 ) , ( 2 1 , 0 ) , ( − 2 1 , 0 )
סעיף ב
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: max ( 0 , 1 )
f ′ ( x ) = ( x 2 − 1 ) 2 8 x ( x 2 − 1 ) − ( 4 x 2 − 1 ) ⋅ 2 x = ( x 2 − 1 ) 2 8 x 3 − 8 x − 8 x 3 + 2 x = ( x 2 − 1 ) 2 − 6 x
f ′ ( x ) = 0 ⇒ x = 0 . המכנה חיובי, ולכן הסימן של f ′ הפוך לסימן של x :
x x < − 1 − 1 < x < 0 0 0 < x < 1 x > 1
f ′ ( x ) + + 0 − −
f ( x ) ↗ ↗ max ↘ ↘
תשובה: max ( 0 , 1 )
סעיף ד (1)
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: k = 5
כאשר x → ± ∞ : f ( x ) → 4 , ולכן g ( x ) = − f ( x ) + k → − 4 + k . האסימפטוטה האופקית של g היא y = k − 4 :
k − 4 = 1 ⇒ k = 5
תשובה: k = 5
סעיף ד (2)
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: min ( 0 , 4 )
g ( x ) = − f ( x ) + 5 : הגרף של g הוא שיקוף של הגרף של f ביחס לציר ה־x ואחר כך הזזה של 5 למעלה.
בשיקוף, נקודת המקסימום ( 0 , 1 ) הופכת לנקודת מינימום ( 0 , − 1 ) , ובהזזה היא עוברת ל־( 0 , 4 ) .
(בדיקה: g ′ ( x ) = − f ′ ( x ) = ( x 2 − 1 ) 2 6 x – שלילית משמאל ל־0 וחיובית מימין, ו־g ( 0 ) = − 1 + 5 = 4 .)
תשובה: min ( 0 , 4 )
🖨️ הדפסה / הורדה 🖨️ הדפסה עם פתרון מלא
✓ פתרתי בהצלחה ↺ צריך לחזור על זה
להגדלה – הקישו על התמונה. השאלון המקורי (PDF)
סעיף ה
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: גרף II.
תכונות f ′ ( x ) = 1 − x + 3 1 :
מוגדרת רק ל־x > − 3 , וכאשר x → − 3 + : f ′ ( x ) → − ∞ (אסימפטוטה אנכית x = − 3 ).
מתאפסת ב־x = − 2 : שלילית משמאל, חיובית מימין.
עולה, וכאשר x → ∞ היא מתקרבת ל־1.
גרף I יורד, וגרפים III ו־IV מתחילים בנקודת קצה (בלי אסימפטוטה). הגרף המתאים הוא II.
תשובה: גרף II.
סעיף ו
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: S = 1 יח״ר
f ′ ( x ) חותכת את ציר ה־x ב־x = − 2 , ובתחום − 2 ≤ x ≤ 1 היא חיובית:
S = ∫ − 2 1 f ′ ( x ) d x = f ( 1 ) − f ( − 2 ) = ( 1 − 2 ⋅ 2 ) − ( − 4 ) = − 3 + 4 = 1
תשובה: S = 1 יח״ר
🖨️ הדפסה / הורדה 🖨️ הדפסה עם פתרון מלא
✓ פתרתי בהצלחה ↺ צריך לחזור על זה
להגדלה – הקישו על התמונה. השאלון המקורי (PDF)
סעיף ב
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: f ( 0 ) = 11.5
השטח S נמצא מתחת לציר ה־x בתחום 0 ≤ x ≤ 2 , ולכן:
S = − ∫ 0 2 f ′ ( x ) d x = − ( f ( 2 ) − f ( 0 ) ) = f ( 0 ) − f ( 2 )
8 = f ( 0 ) − 3 2 1 ⇒ f ( 0 ) = 11 2 1
תשובה: f ( 0 ) = 11.5
סעיף ג
תשובה סופית פתרון מלא
תשובה סופית: ראו סקיצה.
נקודות הקיצון: min ( − 2 , 3.5 ) , max ( 0 , 11.5 ) , min ( 2 , 3.5 ) . ל־f אין אסימפטוטה אופקית, והיא עולה ללא גבול משמאל ל־− 2 (כשהולכים שמאלה) ומימין ל־2.
(הסקיצה צוירה לפי הפונקציה f ( x ) = 0.5 x 4 − 4 x 2 + 11.5 , שמקיימת את כל הנתונים בשאלה – אבל לסקיצה מספיקים נקודות הקיצון וכיווני העלייה והירידה.)
תשובה: ראו סקיצה.
🖨️ הדפסה / הורדה 🖨️ הדפסה עם פתרון מלא
✓ פתרתי בהצלחה ↺ צריך לחזור על זה
השאלות במועד
ליד כל שאלה מופיע הסימון שלך: ✓ ירוק – פתרת בהצלחה, ↺ כתום – צריך לחזור. הסימונים נשמרים בדפדפן במכשיר הזה (לחיצה נוספת על כפתור הסימון מבטלת אותו).
↑ לראש העמוד